Marcați
Găgăuzii au înaintat autorităților de la Chișinăului o declarație de suveranitate a Republicii Moldova
2.04.2016, 16:34
Găgăuzii au înaintat autorităților d ela Chișinău o declaraţie privind inviolabilitatea suveranității, independenței şi neutralității Republicii Moldova. Documentul a fost semnat astăzi, 2 aprilie, la Comrat, în cadrul unei ședințe speciale a Adunării Populare a UTA Găgăuzia și este adresată președintelui țării, premierului și speaker-ului, dar și misiunilor diplomatice de la Chișinău.

Membrii Adunării Populare spun că adoptarea acestei declarații vine în contextul în care la Chișinău sunt organizate acțiuni frecvente privind „eliminarea statalității moldovenești și unirea cu România”, iar la București a fost publicată o foaie de parcurs pentru unificarea celor două țări.

Astfel, membrii Adunării solicită autorităților de la Chișinău să „interzică activitatea partidelor politice care cer lichidarea statalității Republicii Moldova”.

Adunarea Populară a mai cerut guvernanților să ia măsurile necesare pentru a fortifica suveranitatea Republicii Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).