Marcați
Igor Dodon: Astăzi suntem alături de frații noștri găgăuzi pentru a demonstra că unionismul în RM nu va trece!
2.04.2016, 14:15
Despre aceasta președintele Partidului Socialiștilor din RM Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul marșului apărătorilor statalităţii moldoveneşti de la Comrat.

Dodon a menționat că cetățenii Republicii Moldova - moldovenii, rușii, bulgarii, găgăuzii, ucrainenii și alții sunt un popor foarte liniștit dar deja au fost întrecute toate limitele.

„Atunci cînd cineva intră în sufletele noastre fără permisiune, cînd prin centrul Chișinăului au loc marșuri unioniste, iar la Palatul Național are loc congresul acestor unioniști, oamenii desigur că nu mai pot tolera așa ceva. De aceea izbucnirea forțelor patriotice în această perioadă cu siguranță va lua amploare.

Astăzi are loc prima manifestare, prima rîndunică. Și este important ca această primă rîndunică să zboare de aici de la sud din Găgăuzia. Întrucît aici a avut loc primul referendum de aderarea la Uniunea Euroasiatică”, a declarat liderul PSRM.

Potrivit lui Dodon aceasta nu este prima acțiune de protest, manifestații de amploare pentru păstrarea statalității RM se vor desfășura în cele mai mai raioane ale țării, iar în luna mai la Chișinău va avea loc un marș masiv cu participanți din toată țara.

„Noi vom demonstra că are cine și noi vom apăra statalitatea Republicii Moldova și că unioniștii nu vor trece.

Astăzi participăm aici la marșul apărătorilor statalităţii moldoveneşti de la Comrat, deoarece cunoaștem din totdeauna că popoarele mici precum este neamul găgăuz au fost mereu cei mai mari prostataliști ai RM, și decizia lor de a ieși primii cu un astfel de marș demonstrează cu tărie acest fapt și va fi un exemplu de urmat pentru majoritatea orașelor din Moldova”, a conchis Igor Dodon.

La rîndul său Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a declarat că imediat după evenimentul unioniștilor de la Chișinău în care s-a constituit așa numitul Sfatul Țării 2, conducerea de la Comrat a decis să organizeze acest marș pentru a demonstra că în Moldova sunt forțe puternice care sunt gata să apere RM.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).