Marcați
Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat de urgență la MAEIE
1.04.2016, 17:08
Viceministrul de externe Lilian Darii l-a convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene pe ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Farit Muhametşin, în legătură cu apariția unor informații privind desfășurarea în Zona de securitate a unor acțiuni de recrutare a locuitorilor din Republica Moldova în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Viceministrul Darii și-a exprimat nedumerirea fată de acțiunile respective care poartă un caracter provocator, indicând asupra faptului că acestea contravin legislației Republicii Moldova și normelor dreptului internațional. El a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni, se menționează în comunicatul instituției.

În acest context, oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).