Marcați
Dodon despre votarea datei alegerilor prezidențiale: S-au încălcat flagrant procedurile
1.04.2016, 14:09
Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor nu a susținut astăzi proiectul privin data alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută de către liderul PSRM Igor Dodon.

Dodon a reiterat că socialiștii s-au pronunțat mereu pentru alegerea șefului statului prin vot direct de către cetățeni, dar ceea ce s-a întîmplat astăzi la Parlament cînd peste noapte a fost înregistrat acest proiect de hotărîre propus de democrați, cînd încă nu este adaptată legislația necesară, cînd nu este consultată opinia partenerilor externi, potrivit PSRM este o încălcare flagrantă a procedurii.

“Noi considerăm că în primul rînd trebuie să fie elaborată legislația necesară, consultată cu partenerii externi, cu experții de le Comisia de la Veneția, aprobată de ei și doar după aceea aprobată data alegerilor prezidențiale. Noi rămînem ferm pe poziția expusă anterior, alegerile prezidențiale să aibă loc concomitent cu alegerile parlamentare anticipate. În caz dacă acest lucru este imposibil atunci alegerile prezindențiale trebuie să aibă loc cît mai rapid posibil”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a adăugat că guvernarea s-a grăbit cu acest proiect de lege anume după ce Comisia Electorală Centrală a respins referendumul republican pentru modificarea Constituţiei în vederea alegerii şi demiterii şefului statului de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi reducerea numărului de deputaţi.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).