Marcați
Legea care îi oferă lui Chirtoacă mai multe atribuții nu a fost introdusă pe ordinea de zi
1.04.2016, 12:32
Legea statutului mun. Chișinău, prin care mai multe atribuții ale Consiliului Municipal Chișinău vor trece la primarul general, nu a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi, 1 aprilie.

Doar deputații PD, PL și cei 14 foști comuniști au votat pentru ca aceasta să fie dezbătută în prima lectură, în timp ce aleșii PSRM, PCRM, grupul Leancă și transfugii din PLDM au refuzat să voteze.

Dacă Mihai Ghimpu și Marian Lupu au declarat că susțin proiectul de lege, deputații PSRM și PCRM s-au arătat contra.

„Nu este adevărat că acest proiect vine să ofere atribuții mai mari primarului”, punctează Ghimpu.

„PDM susține includerea acestui proiect. Tema nu este nouă. Noi am votat pentru acest proiect. Eu consider că această inițiativă este motivată. Noi sprijinim astăzi discuția și proiectul pentru prima lectura”, spune Marian Lupu.

„Legea a fost înregistrată pe 4 martie. Nu avem avizul Guvernului, nu avem avizul a două comisii. Nu este elaborat raportul acestui proiect”, menționează deputata PCRM, Elena Bodnarenco.

„Categoric acest proiect nu poate fi introdus pe ordinea de zi”, specifică Igor Dodon.

Deși inițial aceste proiect de lege nu a fost pus pe ordinea de zi a Parlamentului, Mihai Ghimpu a propus, în debutul ședinței Legislativului, includerea lui.
Amintim că, anterior, înaintarea legii respective de către Partidul Liberal a creat discuții aprinse.

Consilierii locali din partea PPEM și PSRM au cerut retragerea acesteia, pe motiv că doar va prelua din atribuțiile Consiliului Muncipal și le va trece sub responsabilitatea Primarului General.

UNIMEDIA
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).