Marcați
Foto: agora.md
Președintele CEC, Iurie Ciocan, audiat astăzi în Parlament
1.04.2016, 11:43
Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, va fi audiat astăzi la Parlament cu privire la decizia instituţiei de a respinge iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr pentru organizarea unui referendum constituţional. Propunerea vine din partea fracțiunii PSRM și a fost susținută de majoritatea deputaților.

„Acum două zile, CEC a luat o decizie prin care şi-a băut joc de 400 de mii de cetăţeni care au semnat pentru referendum. Insistăm ca astăzi să aibă loc audieri parlamentare la acest subiect cu invitarea preşedintelui CEC. Să ne spună de ce a respins cererea a 400 de mii de cetăţeni”, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon.

Astfel, Iurie Ciocan urmează să explice deputaților care au fost motivele care au stat la baza deciziei de a respinge cele 400.000 de semnături, colectate de Platforma Demnitate și Adevăr, pentru organizarea unui referendum constituțional.

Amintim că, acum două zile, CEC a respins propunerea Platformei Demnitate şi Adevăr privind iniţierea referendumului constituțional şi a dispus anularea înregistrării grupului de iniţiativă. Decizia a fost luată cu votul a şase membri CEC din cei opt prezenţi.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).