Marcați
Un avion cu solicitanți de azil afgani respinși de Germania a aterizat la Kabul
25.10.2017, 09:38
Un avion ce a transportat un număr neprecizat de solicitanți de azil afgani respinși și deportați din Germania a sosit miercuri dimineața la Kabul, transmite agenția dpa.

Avionul, care a decolat din Leipzig-Halle, a aterizat în capitala afgană la ora locală 6,45, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Ajmal Faisi.

Aceasta a fost cea de-a șaptea deportare din ultimele zece luni. În total, 114 oameni, majoritatea tineri, au fost deportați în precedentele șase zboruri.

Manifestanți din Germania și refugiați din Afganistan au protestat la aeroportul Leipzig-Halle înainte de plecarea avionului, unii dintre ei purtând pancarte cu inscripția "Antideportare".

Criticii afirmă că Germania nu ar trebui să trimită înapoi acasă solicitanții de azil afgani respinși în timp ce situația securității rămâne dificilă, cu talibanii lansând încă atacuri regulate împotriva civililor.

Doar în ultima săptămână, 74 de oameni au fost uciși în atacuri la Kabul.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).