Marcați
Nigeria: Trei atentate sinucigașe, 13 morți, 16 răniți
23.10.2017, 08:01
Trei atentate sinucigașe comise de femei s-au soldat duminică seara cu 13 morți - în afara autoarelor - și cu 16 răniți în orașul Maiduguri din Nigeria, relatează AFP.

Toți cei 13 morți și șase dintre răniți au fost victimele primei femei, care a detonat centura explozivă pe care o purta în fața unui restaurant, a declarat o sursă militară, sub rezerva anonimatului.

După câteva minute, o altă sinucigașă și-a detonat bomba în același cartier, chiar la intrarea într-o tabără de refugiați.

A treia atentatoare nu a reușit să facă victime, deoarece centura sa cu explozivi nu a funcționat decât parțial.

Autoritățile nigeriene nu au făcut declarații oficiale. La Maiduguri fusese declarată duminică starea de urgență, după ce în jurul orașului au fost observați mai mulți membri ai grupării teroriste Boko Haram. Orașul este chiar cel în care a fost înființat grupul jihadist.

Din 2009, islamiștii au ucis în nord-estul Nigeriei 20.000 de oameni și au determinat refugierea unei populații de 2,6 milioane. În taberele de refugiați, situația este gravă din punct de vedere umanitar și al securității. Marți, zece persoane urmează să fie judecate sub acuzația de tulburare a ordinii publice, în urma unui protest spontan împotriva condițiilor de trai din tabere.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).