Marcați
Mihai Ghimpu despre decizia CEC: În acest caz prevalează Constituția
31.03.2016, 14:12
Decizia Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă organziarea unui referendum constituțional, inițiat de Platforma ”Demnitate și Adevăr” este una perfect legal, întrucât așa prevede Constituția. Aceasta este opinia liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

„Să ne obișnuim cu faptul că chiar dacă nu suntem un stat de drept, democratic, Constituția prevede acest lucru. Avem instituții care sunt independente și adoptă decizii. Nu este prima dată când în Moldova se colectează semnături”, a declarat Mihai Ghimpu.

„În cazul dat nu e dreptul meu să dau notă acestei decizii, dar să recunoaştem că, în cazul dat, prevalează Constituţia. Şi dacă e scris că nu mai puţin de 20 de mii din fiecare unitate administrative-teritorială, înseamnă că trebuie să respectăm norma constituţională. Nicio instituţie de stat nu are dreptul să adopte decizii care contravin Constituţiei”, a adăugat liderul PL.

Amintim că, ieri, Comisia Electorală Centrală a decis respingerea inițitivei de organizare a unui referendum constituțional republican pe motiv că nu a fost întrunit limita minimă de 20 000 de semnături colectate din jumătate de unități administrativ teritoriale de nivelul doi.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).