Marcați
Lupu: Data alegerilor prezidențiale va fi stabilită în scurt timp
31.03.2016, 13:13
Liderul PD susține că Parlamentul va stabili în scurt timp data alegerilor prezidențiale, pentru a combate speculațiile lansate în presă pe marginea acestui subiect.

Politicianul a precizat că data scrutinului va fi stabilită ținînd cont de perioada de timp necesară pentru ajustarea legislației electorale, dar și pentru pregătirea propriu-zisă a alegerilor.

„Am observat pe plan mediatic foarte multe speculații precum că decizia Curții nu va fi îndeplinită, că se va reveni la alegerea șefului statului în Parlament. Pentru a spulbera tot felul de speculații, într-un timp apropiat noi, în Parlament, vom adopta o hotărîre prin care să stabilim data exactă a alegerilor, să fie clar pentru toată lumea. Astfel că nu vom da temei pentru minciuni și acțiuni care induc în eroare cetățenii”, a explicat Marian Lupu.

Comentînd decizia Comisiei Electorale Centrale prin care a fost respinsă inițiativa desfășurării unui referendum constituțional, Lupu a menționat că hotărîrea pare logică. În opinia politicianului, de vreme ce Curtea Constituțională a soluționat problema revenirii la alegerea directă a președintelui, un referendum nu mai era necesar.

„Nu aș putea da o apreciere juridică acestei decizii, nu sînt jurist, dar dacă obiectivul era reîntoarcerea la alegerile directe, atunci Curtea s-a expus în favoarea acestei cerințe. Sîntem în cîmpul legal deja. Întrebarea e dacă mai facem un referendum pentru a rezolva o problemă care este deja rezolvată”, a remarcat Lupu.

NOI.md

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).