Marcați
Emiratele Arabe Unite își închid reprezentanța diplomatică în Coreea de Nord
13.10.2017, 06:17
Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunțat joi încheierea misiunii ambasadorului nerezident al Coreei de Nord și a serviciilor propriului reprezentant la Phenian, informează agenția de presă WAM, preluată de Reuters.

EAU nu vor mai acorda vize și licențe comerciale cetățenilor nord-coreeni, adaugă sursa citată. În zona Golfului Persic lucrează câteva mii de nord-coreeni, în special în construcții.

Măsurile au fost luat "în contextul obligațiilor (EAU) ca membru responsabil al comunității internaționale, pentru a consolida voința internațională și a opri proliferarea armelor nucleare și a programelor balistice", a comunicat ministerul de externe din Dubai.

Departamentul de Stat al SUA a salutat decizia UAE. "Suntem foarte bucuroși să aflăm asta. Sunt multe țări care iau măsurile pe care le-am cerut", a declarat presei purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert.

Reuters reamintește că în primul său discurs la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite președintele american Donald Trump a solicitat luna trecută statelor membre ale ONU să intensifice presiunile asupra Coreei de Nord, pentru a determina această țară să renunțe la armele nucleare. Anunțul EAU urmează unor pași similari făcuți de Qatar și Kuweit, care și-au redus în septembrie legăturile cu Phenianul și au sistat eliberarea vizelor pentru cetățenii nord-coreeni.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).