Marcați
Festivalul rygby-ului moldovenesc , desfășurat la Durlești
9.10.2017, 10:36
Pe terenul Federației de Rugby din Durlești a avut loc Festivalul rugby-ului moldovenesc. În acest an se împlinesc 50 de ani de la disputarea primului meci de rugby în Moldova și 25 de ani de la înființarea Federației Naționale de Rugby, transmite IPN.

„Rugby-ul moldovenesc a ajuns la o vârstă frumoasă de jumătate de secol. De aceea am ținut ca la Festival să participe două generații: copii și veterani. Am implementat și un program de rugby tag în școli, o versiune de non-contact, unde pot juca copii și de 8 ani, băieți și fete”, a declarat președintele Federației Moldovenești de Rugby, Alexei Cotruță.

Au fost peste 150 de copii din toată țară și cinci echipe de veterani din Chișinău, Tiraspol, Focșani, Bârlad și Iași.

„Foarte frumoasă organizarea. Ne știm de ani de zile și jucăm cu compatrioții din Republica Moldova”, a spus fostul jucător al echipei Politehnica Iași, Vali Băietu.

Anul 1967 este data naşterii oficiale a sportului cu balonul oval în Moldova. Grație lui Vladimir Blizniuc la Institutul Politehnic a fost creată prima echipă de rugby în țară, iar primul meci a fost contra celor de la Burevestnik Odesa.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).