Marcați
Turneul internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”, inaugurat la Chișinău
6.10.2017, 16:12
Reprezentanți ai bisericii îl încurajează pe șeful statului să inițieze abrogarea Legii cu privire la asigurarea egalității sau, cel puțin, excluderea din ea a sintagmei ”orientare sexuală”. În cadrul unei conferințe de presă, un grup de preoți, condus de către diaconul Ghenadie Valuța, a acuzat Consiliul Antidiscriminare că atacă valorile familiei și moralitatea, persecutându-i pe cei care nu dezaprobă manifestările publice ale minorităților sexuale. Valuța a amintit și despre atacurile Consiliului Antidiscriminare în adresa președintelui țării, Igor Dodon.

Preoții spun că, după ce a fost votată scandaloasa lege a nediscriminării, autoritățile au creat și un Consiliu Antidiscriminare, care s-a transformat într-un jandarm. Structura are grijă să-i acționeze în judecată pe toți cei care dezaprobă public manifestările și propaganda homosexuală. Victime ale consiliului devin preoți și activiști civici, care au criticat expansiunea nonvalorilor în societatea noastră.

”Peste 95% din activitatea acestui Consiliu este direcționată să apere minoritățile homosexuale. Sub coasa acestei comisii, care, de fapt, s-a transformat într-o bâtă asupra dreptului la libera exprimare a conceptelor evanghelice, a preoților și creștinilor, au nimerit mai mulți slujitori și creștini ai bisericii noastre. Este vorba de episcopul Marchel, eu, domnul Plugaru, domnul Ciubotaru”, a menționat diaconul Ghenadie Valuța.

Până și președintele țării, Igor Dodon, care a declarat deschis că nu este și nu va fi președintele minorităților sexuale, a ajuns ținta Consiliului Antidiscriminare. Membrii acestuia au solicitat scuze publice de la șeful statului pentru o afirmație pe care o consideră ofensatoare. Preoții consideră însă că suntem martorii unei presiuni artificiale aspra unui președinte, care se declară susținătorul bisericii și al valorilor morale.

”Domnul președinte s-a exprimat de mai multe ori că credința Ortodoxă și Biserica este pilonul de bază în formarea istorică a statului Moldova și a statalității. El a spus că este o țară creștin-ortodoxă și că va apăra juridic, moral și material Biserica, credința și pe creștini. Dar, pe de altă parte, el a spus că nu este președintele purtătorilor de vicii sau purtătorilor păcatului homosexualist. Adică a spus că el nu este președintele lor. Iată pentru asta el a fost atacat”, a mai spus preotul.

Reprezentanții clerului îl încurajează pe șeful statului să inițieze anularea Legii cu privire la asigurarea egalității sau, cel puțin, excluderea din ea a sintagmei ”orientare sexuală”. O altă solicitare ține de includerea în Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării a reprezentanților Bisericii, cultelor religioase şi ai societății civile tradiționale. Deocamdată, reprezentanții Consiliului nu au formulat un răspuns la acuzațiile preoților.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).