Marcați
Messi a marcat singur mai multe goluri decât peste jumătate dintre echipele din La Liga
4.10.2017, 06:28
Lionel Messi are un start de sezon excepţional în La Liga, unde a reuşit să marcheze nu mai puţin de 11 goluri în primele şapte etape, ceea ce i-a permis să egaleze un record vechi de 67 de ani.

Argentinianul este lider detaşat în clasamentul golgheterilor din Spania, următorul clasat, italianul Simona Zaza, de la Valencia, reuşind 6 goluri. În plus, 13 echipe din prima ligă spaniolă au mai puţine goluri înscrise decât Messi.

Sevilla, de exemplu, care ocupă locul 2, a marcat doar 9 goluri în acest sezon. Aceeaşi cifră se găseşte în dreptul altor patru formaţii - Villarreal, Getafe, Athletic Bilbao şi Deportivo La Coruna.

Levante (8 goluri), Espanyol (7), Girona (6), Leganes şi Las Palmas, ambele cu câte 5, Malaga (4) şi Eibar şi Alaves, ambele cu câte 3, sunt celelalte echipe care au mai puţin reuşite decât Messi.

Mai mult decât atât, rivalele din Madrid ale Barcelonei, Real şi Atletico, stau doar puţin mai bine decât Messi. Actuala campioană are 13 goluri, în timp ce elevii lui Diego Simeone au înscris de 12 ori.

În aceste condiţii, nu este o surpriză că Barça are de departe cel mai bun atac din La Liga - 23 de goluri. Jumătate practic îi aparţin lui Messi, care a oferit şi două pase decisive.

Precedentul jucător al catalanilor care a reușit să înscrie 11 goluri în primele 7 etape din La Liga a fost Cesar Rodriguez, în 1950. Acelaşi fotbalist a fost mai mult de o jumătate de secol cel mai bun marcator al Barcelonei în campionat, cu 190 de goluri. A fost depăşit în 2012. Evident, de Lionel Messi.

digisport.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).