Marcați
CEC decide astăzi soarta referendumului Constituțional
30.03.2016, 13:09
Comisia Electorală Centrală va examina astăzi în ședință publică sesizarea privind organizarea unui referendum constituțional cu privire la modificarea mai multor articole din Constituție.

Liderii Platformei Demnitate și Adevăr susțin că decizia ar fi deja luată în culuarele puterii de la Chișinău și aceasta ar fi de a respinge inițiativa de referendum.

„Comisia Electorală Centrală, în conformitate cu prevederile ar.157 alin.(3)din Codul electoral adoptă decizia cu privire la respingerea propunerii de a efectua referendumul republican si anularea înregistrării grupului de inițiativa pe motivul neprezentării numărului necesar de semnături prevazut de art. 141 alin. (1) lit a ) din Constituție”, a scris Vasile Năstase pe contul său de pe o rețea de socializare.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Andrei Volentir s-a arătat nedumerit de aceste declarații dat fiind faptul că toate discuțiile și notele informative privind acest subiect sunt discutate printr-un sistem intern și închis. În același timp Volentir susține decizia va fi luată în urma ședinței publice de la ora 16:00 unde vor putea participa și reprezentanții grupului de inițiativă.

„Urmează să examinăm în ședință publică solicitarea grupului de inițiativă. Pentru mine este straniu de unde ar fi putut afla cei de la Platforma DA despre rapoarte și decizii dat fiind faptul că există o procedură de cominicare internă în cadrul CEC, și nu uitați că suntem un organ colegial iar decizia va fi luată cu votul a cinci membri din cei nouă”, a spus Andrei Volentir.

UNIMEDIA
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).