Marcați
Mihai Ghimpu: Candidatul la preşedinţie era cunoscut şi numărul de voturi asigurat
30.03.2016, 11:39
Majoritatea parlamentară avea stabilit deja un candidat pentru funcţia de preşedinte al țării, fiind asigurat și numărul necesar de voturi. Curtea Constituțională însă a dat totul peste cap atunci cînd a decis că țara revine la alegerea președintelui prin vot direct. Declarația au fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu în cadrul emsiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

Mai mult, liderul PL susține că în cazul în care viitorul șef de stat va fi pro-rus, va începe un adevărat război între președinte și Parlament.

„Era cunoscut şi numele candidatului, se găsise şi numărul necesar de voturi pentru alegerea lui, însă decizia CC a dat totul peste cap. Este greşit că majoritatea parlamentară ar fi aranjat decizia CC. Pentru noi era mai convenabil, dacă şeful statului era ales de Parlament. Sondajele arată că sunt preferaţi candidaţii pro-ruşi. Dacă va fi ales un astfel de candidat preşedinte, atunci se va porni un adevărat război dintre şeful statului şi majoritatea parlamentară”, a precizat fruntaşul liberal.

Totodată, Mihai Ghimpu a evitat să spune cine era candidatul majorității, dar și cine erau cei care și-au promis votul.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).