Marcați
Phil Batson: Moldovenii trebuie să aleagă un președinte care să le reprezinte interesele
29.03.2016, 12:49
Decizia Curții Constituționale cu privire la alegerea președintelui prin vot direct oferă o oportunitate reală pentru moldoveni să aleagă un lider care să le reprezinte interesele, pe cineva care își va depune tot sufletul pentru interesele tuturor moldovenilor și nu va închide ochii la comiterea nedreptăților Opinia a fost exprimată de către ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Phil Batson în cadrul unui interviu pentru Sinteze şi Dezbateri de Politică Externă.

” Politicienii nu trebuie să mai divizeze oamenii după criteriul de limbă, preferințe geopolitice sau alte criterii obscure. Aș vrea să spun că decizia-surpriză a Curții Constituționale din 4 martie, în privința modalității de alegere a Președintelui, oferă o oportunitate reală pentru moldoveni să-l aleagă un lider care să le reprezinte interesele. Ei ar trebui să aleagă un candidat cu autoritate, cu gândire independentă și calități personale pentru a fi în stare să unească țara, să articuleze identitatea națională bazată pe incluziune și o istorie comună. Pe cineva care cu adevărat și onest va face față problemelor social-economice și nu le va lăsa moștenire generațiilor următoare de politicieni pentru soluționare. Cu alte cuvinte, cineva care își va depune tot sufletul pentru interesele tuturor moldovenilor și nu va închide ochii la comiterea nedreptăților. Cineva care va fi acceptat în egală măsură la Bălți, Ungheni, Comrat, Cahul sau Chișinău…”, a opinat ambasadorul Phil Batson.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).