Marcați
Sportivi moldoveni vor merge la World Taekwondo Grand Prix
15.09.2017, 10:50
Doi sau trei sportivi moldoveni vor participa la World Taekwondo Grand Prix care se va desfășura în această toamnă. Declarația în acest sens a fost făcută de președintele Federației de Taekwondo din Republica Moldova, Igor Iuzefovici, în cadrul unei conferințe de presă la IPN.

Igor Iuzefovici susține că statele vecine, spre deosebire de Republica Moldova, nu au succes nici pe plan european, nici mondial la taekwondo, deși numărul populației este mult mai mare. „Succesele au început să apară în anul 2013. Am desfășurat în Moldova Campionatul European de Taekwondo în rândul tinerilor. Am câștigat atunci două medalii – una de argint și alta de bronz”, declară președintele federației.

În anul 2014, selecționata de bărbați din Republica Moldova a ocupat al treilea loc în rândul echipelor la Campionatul Europei de la Baku. În 2015, a fost obținută prima medalie la Campionatul European de Taekwondo. În 2016, sportivul naturalizat Aaron Cook a participat la Jocurile Olimpice din Brazilia. „Niciunul dintre reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv nu a fost prezent la întrecerea la care a participat Aaron Cook. În plus, biletul la Jocurile Olimpice i-a fost cumpărat de Federație”, spune Igor Iuzefovici.

De asemenea, Federația de Taekwondo împreună cu Federația Mondială de Taekwondo și cea europeană a crea Academia internațională de taekwondo în Moldova. „Această Academie este are drept scop formarea, educarea și instruirea tinerilor antrenori. Noi toți știm: corpul de antrenori formează viitorii sportivi. Antrenorii sunt tații sportivilor și aceștia trebuie educați”, spune președintele Federației. Potrivit lui, a fost deschisă și câte o secție de taekwondo în UTA Găgăuzia, la Bender și Tiraspol.

Vladislav Arventi susține că, în calitatea sa de antrenor la Școala sportivă nr.6, colaborează foarte productiv cu Federația de Taekwondo, iar problemele care apar pe parcurs sunt soluționate foarte rapid.

Igor Iuzefovici a menționat în cadrul conferinței că actualmente Federația de Taekwondo din Republica Moldova și Comitetul Național Olimpic și Sportiv sunt într-un conflict, care va fi examinat la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne. Ședința Curții va avea loc pe 3 octombrie curent.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).