Marcați
Distincții de stat celor mai buni șahiști din Moldova
20.07.2017, 14:34
În fiecare an la 20 iulie este sărbătorită Ziua Mondială a Șahului, instituită în 1966, la inițiativa Federației Internaționale a Jocului de Șah. Cu această ocazie, președintele Republicii Moldova a semnat un decret, prin care a conferit distincții de stat celor mai buni șahiști din Republica Moldova.

Distincțiile au fost oferite pentru merite deosebite în dezvoltarea şi propagarea şahului, contribuţie substanţială la pregătirea unor sportivi de performanţă şi activitate metodico-didactică şi organizatorică prodigioasă.

Șeful statului a menționat că va decora și în continuare oameni profesioniști care s-au dedicat muncii și au obținut performanțe în diverse domenii.

În calitate de președinte al Federației de Șah din Republica Moldova, Igor Dodon a subliniat că va continua să promoveze cu insistență acest joc intelectual vechi prin intermediul căruia au fost educate generaţii întregi. În aceeași ordine de idei președintele a menționat că va realiza mai multe programe de dezvoltare a șahului și susținere a tinerilor șahiști.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).