Marcați
Liderii UE se tem că scrutinul din Marea Britanie va afecta negocierile pe tema Brexit
9.06.2017, 11:46
Liderii Uniunii Europene şi-au exprimat temerile în legătură cu impactul scrutinului din Mare Britanie asupra negocierilor pe tema Brexit. Ei afirmă că există un risc tot mai ridicat ca acestea să eşueze, relatează Reuters.

Comisarul european pentru Buget, Guenther Oettinger, a declarat că nu este clar dacă negocierile vor putea fi iniţiate la data programată anterior, pe 19 iunie, adăugând că discuţiile vor fi multe mai nesigure în lipsa unui partener de negocieri puternic.

"Avem nevoie de un Guvern care să acţioneze", a declarat Guenther Oettinger pentru postul Deutschlandfunk. "Cu un partener slab de negocieri există pericolul ca negocierile să se termine rău pentru ambele părţi (...) Mă aştept acum la mai multă incertitudine", a completat oficialul UE.

La rândul său, Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice, a afirmat că rezultatul scrutinului britanic va afecta negocierile, adăugând că data separării Marii Britanii de UE, programată pentru anul 2019, nu este un "opţională", ci este fixată prin tratate.

Michael Roth, adjunctul ministrului de Externe al Germaniei, a declarat că negocierile ar trebui începute cât mai curând posibil, "indiferent de cine va forma guvernul în Marea Britanie, pentru că timpul trece".

"Avem la dispoziţie mai puţin de doi ani pentru a negocia ieşirea (…) nu ar trebui să pierdem deloc timpul", a adăugat Roth.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).