Marcați
Incident terorist în Australia: o victimă și un răpitor au fost uciși, o ostatică eliberată
6.06.2017, 08:28
Poliția australiană a împușcat mortal, luni, un terorist înarmat care ucisese un bărbat și luase o ostatică la Melbourne, informează Reuters.

Premierul Malcolm Turnbull a confirmat marți că este vorba de un atac terorist.

Poliția a precizat că teroristul, Yacqub Khayre, a ucis cu arma un angajat dintr-o clădire cu apartamente de închiriat din suburbia Brighton, de pe litoral. După crima din holul de la intrare, el s-a baricadat într-un apartament împreună cu o prestatoare de servicii de companie cu care aranjase să se întâlnească. Teroristul a ținut-o ostatică pe femeie timp de câteva ore, apoi a ieșit brusc din apartament, trăgând focuri de armă înspre polițiști. Aceștia au ripostat cu gloanțe și l-au doborât. Ostatica a scăpat nevătămată, dar trei polițiști au fost răniți, nu foarte grav.

Khayre, în vârstă de 29 de ani, provenit dintr-o familie somaleză, fusese achitat de o acuzație de conspirație în vederea unui atac asupra cazărmii Holsworthy din Sydney, în 2009. Alți trei bărbați au fost condamnați în procesul respectiv.

Poliția din statul australian Victoria a anunțat că verifică revendicarea actului terorist de către Statul Islamic, prin agenția de presă Amaq, și printr-un apel telefonic către televiziunea locală Seven, primit în timpul asediului.

Amaq a afirmat că atacul este justificat prin participarea Australiei la coaliția condusă de Statele Unite care luptă împotriva Statului Islamic în Siria și Irak.

Australia este în alertă din 2014, având în vedere posibilitatea unor atacuri ale militanților autohtoni reveniți din Orientul Mijlociu sau ale susținătorilor acestora. În decembrie 2014, un terorist înarmat a ucis un ostatic în timpul unui asediu de 17 ore la Sydney. El se baricadase într-o cafenea, iar un alt ostatic și-a pierdut viața în urma asaltului poliției. Forțele de ordine au afirmat ulterior că atacatorul nu era afiliat la niciun grup militant și a acționat singur. Anul trecut, au fost arestate șase persoane care intenționau să detoneze bombe la Melbourne, de Crăciun.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).