Marcați
Summit vest-african în prezența premierului Benjamin Netanyahu
5.06.2017, 08:33
Liderii din Africa de Vest și-au exprimat duminică satisfacția pentru menținerea păcii în regiune, dar au avertizat asupra multiplelor amenințări ale stabilității lor, în cursul unui summit desfășurat la Monrovia în prezența premierului israelian, Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

Prim-ministrul Israelului, care a lansat deja o ofensivă diplomatică în Africa de Est în iulie 2016, a spus că "i se îndeplinește un vis" asistând la summitul Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS, 15 membri) în Liberia.

El și-a reafirmat credința în viitorul Africii, "un continent ascendent", și a reiterat dorința sa de a vedea Israelul regăsindu-și statutul de observator pe lângă Uniunea Africană (UA).

În marja summitului, Benjamin Netanyahu și președintele senegalez, Macky Sall, au anunțat normalizarea relațiilor bilaterale, după o dispută în urma unui vot la ONU împotriva colonizării teritoriilor palestiniene ocupate.

Regele Marocului Mohammed al VI-lea, a cărui cerere de aderare la organizație a fost examinată duminică de ECOWAS, a renunțat să asiste la summit din cauza tensiunilor, potrivit Rabatului, provocate de invitația adresată premierului israelian.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).