Marcați
Zeci de șoferi au protestat în fața clădirii Guvernului împotriva majorării taxei pentru vinietă
17.03.2016, 10:55
Peste 70 de șoferi moldoveni care se aflau la volanele unor automobile cu numere de înmatriculare străine au organizat un marș de protest ieri lângă clădirea Guvernului RM, relatează Actualități.md.

Șoferii sunt nemulțumiți de noul proiect al politicii bugetar-fiscale aprobat recent de Guvern, care presupune o majorarea considerabilă a taxei pentru vinietă.

Coducătorii auto menționează că autoritățile din RM impun majorări care sunt mai mari decât taxele din țările europene deși salariile moldovenilor nici pe de parte nu sunt europene.

"Astăzi suntem nu prea mulți deoarece am venit cu scopul să anunțăm că nu cedăm, dacă autoritățile nu iau măsuri vom veni în fiecare zi. Este culmea deja cu majorările astea, uitați-vă prețurile în România - 34 de euro pe un an, în Ungaria, în Cehia - 50 de euro....", a declarat unul dintre protestatari, citat de protv.md.

Potrivit noului proiect al Legii politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2016, costul vinietei pentru o perioadă de 30 de zile va fi de 30 de euro, pentru o perioadă de 90 de zile va trebui de achitat 90 de euro, iar pentru 180 de zile – 180 de euro. Pentru cei care tranzitează ţara sau care vizitează ţara pe o perioadă scurtă de timp, vor achita aceeaşi sumă pentru vinietă – 4 euro pentru 7 zile şi 8 euro pentru 15 zile.

Pentru comparație, în prezent costul vinietei pentru 12 luni este de 100 de euro. Șoferii care nu vor avea vinieta achitată vor achita o amendă de 2000 de lei, iar în cazul repetări amenda va crește cu 600 de lei.

actualitati.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).