Marcați
Diacov: PDM trebuie să rămînă pentru asigurarea echilibrului forțelor politice
10.02.2016, 10:36
Partidul Democrat este singura forță politică, care poate asigura echilibrul dintre forțele de dreapta și cele de stînga. Declarația a fost făcută de către președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov în cadrul emisiunii ”Pahomi” la postul de televiziune ”Realitatea TV”.

”Pe aripa dreaptă avem două partide, care vor să înlocuiască formațiunile parlamentare. Pe flangul drept, deasemenea există două partide, care și ele vor să ajungă la putere. Spuneți-mi vă rog, care partid se va afla în centrul politicii moldovenești? Anume PDM trebuie să rămînă, pentru a asigura echilibrul dintre partidele de dreapta și de stînga”, a menționat Dumitru Diacov.

Diacov a mai spus că roul PDM constă în faptul de a păstra vectorul european al Republicii Moldova.

”Cum trebuie să procedăm cu această țară? Vin partidele de stînga – mergem într-o direcție, vin cele de dreapta – mergem în altă direcție. Trebuie să asigurăm stabilitatea vectorului de dezvoltare”, a menționat liderul PDM.

Referindu-se la protestele organizate în Capitală, Diacov a menționat că susține manifestațiile, însă doar cele pașnice.

”Nu am nimic împotriva protestelor, dacă acestea se desfășoară pașnic. Însă tot mai mulți oameni, care au protestat pașnic anul acesta, au înțeles, că au fost folosiți de anumite forțe politice în scopul realizării propriilor interese. Cei, care au forțat ușa Parlamentului pe 20 ianuarie, nu reprezintă poporul, ci un grup bine pregătit în număr de 20 de persoane. Dar în general, noi toți suntem vinovați de faptul că timp de 25 de ani nu am învățat să protestăm pe cale pașnică”, a menționat Dumitru Diacov.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).