Marcați
Opinii: Moldova merge într-o direcție greșită
1.12.2022, 17:19
Republica Moldova merge într-o direcție greșită, iar schimarea conducerii țării ar fi o soluție pentru îmbunătățirea situației socio-politice din țară. Astfel gândește majoritatea respondenților care au participat la Barometrul Opiniei Publice, prezentat de Institutul de Politici Publice.

Potrivit sondajului, 65 la sută dintre respondenți cred că direcția în care merge astăzi țara este una greșită. Direcția este bună - spun aproximativ 22-25 la sută din respondenți.

În acest context, o întrebare inclusă în măsurarea sociologică a fost despre cele mai mari îngrijorări ale participanților la măsurarea sociologică. Sărăcirea populației este ceea ce îi preocupă în primul rând pe oameni, arată sondajul. Război în zonă - în al treilea rând. În al patrulea rând este viitorul copiilor, aici cu 11,2 la sută, și criza financiară a gazelor este pe locul cinci cu 7,7%.

În continuarea subiectului, cetățenii au fost solicitați să dea o apreciere activității actualului Guvern, condus de Natalia Gavrilița. Peste 52 de procente dintre respondeți cred că activitatea Cabinetului de miniștri este mai rea sau mult mai rea, în comparație cu guvernele anterioare. În același timp, aproximativ 21 la sută dintre participanți cred că aceasta este neschimbată, iar 20 la sută susțin că actualul Excutiv este mai bun sau mult mai bun decât precedentele. La această întrebare nu au avut un răspuns aproape 7 procente dintre respondenți.

Participanții la Barometrul de Opinie Publică au mai fost întrebați ce ar trebuie să se întreprindă pentru a îmbunătăți situația socio-politică din țară. Schimbarea conducerii țării rămâne pe același prim loc. Aici sunt 29,3% din respondenți. Pe locul II este dezvoltarea întreprinderilor agro-industriale, iar pe locul trei este sprijinirea micului întreprinzător în sectorul agricol.

Barometrul Opiniei Publice este un sondaj reprezentantiv la nivel național, realizat pe un eșantion de 1132 de persoane, în perioada 29 octombrie – 10 noiembrie. Marja de eroare este de plus-minus 3 la sută, iar metoda de realizare este interviul față în față. Sondajul a fost realizat de CBS Research la comanda Institutului de Politici Publice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).