Marcați
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret revine la Chișinău
1.12.2022, 16:58
După o pauză de doi ani evenimentul a adunat într-un singur loc 17 expozanți, edituri și difuzori de carte, care propun o ofertă bogată de peste 50 de mii de titluri pentru copii și tineri. Organizatorii au pregătit și o surpriză pentru vizitatorii expoziției. Fiecare dintre ei primește gratuit cartea lui Spiridon Vangheli „Radu, bunica și câinele Bumbu”.

La Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, care se desfășoară la ”Moldexpo”, tinerii, adolescenții și cei mici pot găsi lectură pe toate gusturile, fie că este vorba de ficțiune, povești sau istorii de viață. Directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, unul dintre organizatorii evenimentului, a declarat că târgul de carte este locul unde fiecare poate găsi cadoul perfect pentru cei dragi în preajma sărbătorilor de iarnă.

EUGENIA BEJAN, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii”Ion Creangă”: Iată ne reîntâlnim după doi ani de pauză cauzați de pandemie și acum ne bucurăm să reluăm tradiția frumoasă de reoganizare a salonului Intaranațional de Carte pentru Copii și Tineret. Avem în acest an 17 expozanți, edituri, distribuitori de carte, care vor prezenta și vor comercializa în cadrul salonului, cărți pentru copii și adolescenți. Este o ocazie foarte frumoasă pentru că suntem în ajun de sărbători, poate să umplem și sacul moșului cu niște daruri frumoase pentru cei dragi nouă. Cartea pentru copil trebuie să fie și este darul cel mai bun, cel mai frumos.

În cadrul Salonului vor avea loc lansări de carte, concursuri de lectură, ateliere de creație, Forumul copiilor – laureați ai Concursului republican de booktrailer-e precum și multe alte evenimente. Organizatorii au pregătit și peste 15 mii de cărți cadou, pe care le vor primi vizitatorii expoziției.

Pentru a capta atenția copiilor și a tinerilor cititori, editurile vin cu diverse oferte. Mai mult, comercianții spun că nu duc lipsă de cumpărători, iar asta pentru că lectura încă mai rămâne populară într-o eră a tehnologiilor. Micii vizitatori, dar și părinții lor, s-au declarat mulțumiți de diversitatea mare a titlurilor expuse la Salon.

CUMPĂRĂTOAREA: La acest târg este o varietate de cărți interesante și pe mine un proverb mă ghidează că, ”Cartea este cel mai bun prieten al omului” și când te simți trist cartea te poate ajuta. Am venit aici cu mare drag, ca să cumpăr cărți pentru că sunt o cititoare fidelă.

Cei care își doresc să-și completeze biblioteca personală cu noi titluri sunt așteptați în perioada 1-4 decembrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii Moldexpo, în Pavilionul Central. Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret este un proiect organizat de Secția Națională IBBY cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Uniunea Editorilor, Uniunea Scriitorilor, Uniunea Artiștilor Plastici și centrul Moldexpo. Scopul acestui proiect este de a stimula interesul pentru lectură și cunoaștere prin valorificarea şi promovarea cărţilor pentru copii şi tineret atât la nivel național cât şi internațional, precum și prin susținerea şi promovarea scriitorilor, ilustratorilor, traducătorilor și editorilor.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).