Marcați
ANSA a dispus retragerea din comerţ a unui lot neconform de ouă
1.12.2022, 12:38
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi că operatorul din domeniul alimentar SRL „DANT AGRO” a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a unui lot de ouă de găină pentru consum uman, cauza fiind depistarea prezenței Salmonella (S. Enteritidis) în fecalele găinilor ouătoare.

Lotul rechemat este de origine din raionul Ungheni, a fost plasat pe piaţă în perioada 22-29 noiembrie şi are termenul de valabilitate până la data de 28 decembrie curent.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul dat sunt rugate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate, conform ANSA.

Potrivit legislației, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).