Marcați
Сlarificări privind vulnerabilitatea
30.11.2022, 19:28
Comisia pentru Situații Excepționale a efectuat ajustări la Regulamentul de atribuire a categoriilor de vulnerabilitate energetică. Documentul concretizează mai multe prevederi, pentru a oferi un grad corect de vulnerabilitate gospodăriilor din țară.

Astfel, potrivit Dispoziției Comisiei, pentru a determina gradul de vulnerabilitate, consumatorii care au declarat venituri de cel puțin trei ori mai mari decât veniturile cunoscute în sistemele și resursele informaționale de stat, pentru calculul vulnerabilității energetice se va utiliza venitul cunoscut în resursele de stat. De asemenea, în cazul gospodăriilor casnice, a căror consum de gaze dintr-o anumită lună este mai mic sau egal cu 2 m3, se va utiliza valoarea echivalentă cu plafonul eligibil.

În același timp, familiilor care vor plăti aproximativ 10 mii de lei pe lună pentru costul energiei în perioada rece a anului, le va fi atribuită categoria de vulnerabilitate energetică medie. Pentru consumul de energie electrică al întovărășirilor pomicole, furnizorii de energie vor aplica prețul stabilit pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată, în limita unui volum total lunar per întovărășire pomicolă echivalent cu 75 kWh.

A fost ajustat și orarul deconectării iluminatului stradal pe timp de zi. Felinarele vor fi oprite între orele 08:00 și 16:00.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).