Marcați
Banca Naţională a pregătit mai multe evenimente cu ocazia Zilei monedei naționale
29.11.2022, 11:45
Banca Națională a Moldovei (BNM) marchează astăzi Ziua monedei naționale cu o serie de evenimente de educație financiară. Unul dintre acestea a fost preconizat la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, în format de dezbatere, cu genericul „Bancnota și moneda metalică versus moneda electronică”.

Agenda forumului include subiecte legate de circulația bancnotelor și monedelor metalice, precum și de utilizarea monedei electronice. La fel, dezbaterea va aborda aspecte legate de circulația monedei naționale, perspectiva utilizării bancnotelor și monedelor metalice versus cele electronice, precum și rolul lor în economie.

Un alt eveniment, prin care BNM celebrează cea de-a 29-a aniversare a leului moldovenesc, prevede o serie de vizite în sala de expoziții a băncii centrale, destinate grupurilor de elevi interesați de subiectul financiar-bancar. Vizitatorii vor cunoaște colecția de monede comemorative și jubiliare emise de banca centrală, având, totodată, posibilitatea să urmărească o prezentare despre istoricul leului moldovenesc și semnele de siguranță ale monedei naționale.

Leul moldovenesc a fost introdus în circulație pe 29 noiembrie 1993. Banca Naţională a Moldovei are dreptul exclusiv de a emite pe teritoriul Republicii Moldova bancnote şi monede metalice ca mijloc de plată.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).