Marcați
CFM pune la dispoziție trenuri pentru petreceri
28.11.2022, 19:02
Dacă v-ați plictisit de locațiile obișnuite pentru chefuri, mai nou le puteți organiza în tren. Calea Ferată a Moldovei anunță un nou serviciu pus la dispoziția călătorilor. Acum zilele de naștere sau întrunirile informale cu colegii pot fi sărbătorite din mers, în vagoane spațioase și confortabile. De asemenea, CFM organizează și curse VIP, pentru grupurile mici de persoane, iar unele vagoane dispun și de paturi pentru o călătorie mai obositoare. Prețul pentru rezervarea unei curse speciale este stabilit în funcție de distanța parcursă și tipul mijlocului de transport.

Serviciul pentru petreceri a fost lansat în regim de testare, în decembrie, anul trecut, iar prima cursă a pornit spre orașul Ungheni. În vara anului trecut compania Calea Ferată a lansat oficial cursele cu trenul destinate pentru petreceri, iar rezervările se fac din timp.

DMITRII PROHNIȚCHII, șeful Serviciului Comercial al Căii Ferate din Moldova: În acest an am hotărât să valorificăm capacitățile întreprinderii pentru a genera noi venituri. După o analiză, am înțeles că avem posibilitatea de a oferi și alte servicii decât cele clasice, transport pasager și anume de a face curse ocazionale, curse speciale, fie ele cu scop turistic sau de deplasare simplă a persoanelor dintr-un loc în altul. Distanța minimă cu acest vagon, ar fi cam la cinci mii de lei, pentru o excursie de 40 de minute. La solicitarea clienților, noi putem oferi servicii de catering, deservirea delegațiilor.

Banii adunați din urma închirierii trenurilor pentru petreceri, vor ajunge în bugetul Căii Ferate din Moldova, susține șeful Serviciului Comercial al Căii Ferate din Moldova.

DMITRII PROHNIȚCHII, șeful Serviciului Comercial al Căii Ferate din Moldova: Pentru a realiza o cursă specială, se negociază din timp orarul, se modelează în dependență de cursele care sunt la moment, cât de pasageri, atât și de marfă și se stabilește itinerarul și orarul. Prețul se estimează din foarte mulți factori, principalul este motorina, dar și deservirea atât a cursei, cât și a liniilor. Pentru acest monovagon, prețul este de 500 de euro arenda pentru o zi, indiferent de kilometrajul parcurs și cinci euro per kilometru.

Leonid Condratenco este cel care are grijă de deservirea clienților pe durata unei curse. Pentru comoditatea lor, la dispoziție le sunt puse toate serviciile necesare.

LEONID CONDRATENCO, Serviciul de deservire a clienților: Acest tren este dotat cu bucătărie pentru comoditățile clienților, ca să poată servi în liniște ceai sau cafea. De asemenea, dacă e necesar poate lua cu sine câteva produse alimentare, pentru că e prevăzut și un frigider. Aici este o cameră foarte comodă pentru diferite întâlniri de business, la drum. Mai este blocul sanitar, deja bucătăria, locurile pentru pasager.

Mașinistul trenului pentru petreceri este Serghei Milev, care are o experiență de muncă de 30 de ani. El spune că trenul pe care astăzi îl conduce pentru petrecăreți sau iubitorii de excursii, cândva era folosit de conducerea întreprinderii la inspectarea căilor ferate.

SERGHEI MILEV, mașinist: În trecut, călătoream împreună cu directorul general și inspectam toate căile ferate din Moldova. Aceasta este cabina de monitorizare, tot aici se află bordul de conducere al mașinistului. Am avut excursii pentru copii, erau formate grupuri de copii de 10-15 la număr și vă dați seama, erau copii și le era interesant să apese pe butoane și să privească ce se întâmplă aici.

Pe lângă cursele destinate pentru petreceri, dar și cele de transport intern de călători, în prezent, Calea Ferată din Moldova operează trei curse regulate internaționale de pasageri spre Iași, București și Kiev.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).