Marcați
Spitalului clinic al Ministerului Sănătății, au dat start campaniei ”Verifică-ți alunițele gratuit”
28.11.2022, 16:25
Cancerul de piele poate fi prevenit! Dermatologii avertizează că cea mai severă formă a maladiei este melanomul malign, iar incidența acestuia este în creștere în ultimii ani. Specialiștii susțin că boala poate fi tratată, dacă este depistată la timp. În acest sens, reprezentanții Spitalului clinic al Ministerului Sănătății, au dat start campaniei ”Verifică-ți alunițele gratuit”. Timp de trei zile, toți doritorii sunt așteptați în incinta instituției, pentru a beneficia de screening-uri gratuite ale nevilor pigmentari.

Printre primii pacienți care au venit să-și verifice alunițele au fost chiar medicii care lucrează în incinta Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății. Lina Sclifos are o aluniță de dimensiuni mari la spate. Spune că este de la naștere și nu a înlăturat-o până acum, deoarece nu a avut niciun disconfort.

"Am avut o perioadă mai stresantă când am fost la universitate, studentă și mi-a apărut un disconfort în regiunea dată. Am consultat medicul oncolog, care mi-a spus că la moment este ok. Dacă dorești, poți să o înlături. Mi-au și făcut careva analize pe loc. Dar de atunci, asta a fost cu mulți ani în urmă, nu am mai mers nici la un specialist în domeniu", - a spus Lina.

Iar Alisa spune că a aflat despre această campanie de pe pagina de facebook a Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății. Și ea are o aluniță de la naștere și a decis să afle dacă prezintă pericol pentru sănătate. Medicii au asigurat-o că nevul nu a suferit modificări.

Campania ”Verifică-ți alunițele gratuit” se desfășoară în perioada 28-30 noiembrie, în intervalul orelor 10:00 - 15:00.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).