Marcați
Școlile și grădinițele din capitală vor trece la becuri led
28.11.2022, 14:55
Școlile și grădinițele din capitală vor trece la becuri led, iar în unele locații acestea vor avea senzori de mișcare. Anunțul a fost făcut de șeful direcției municipale a educației, Andrei Pavaloi. Măsurile au drept scop eficientizarea consumului de energiei electrică și valorificarea surselor regenerabile. Totodată, în instituțiile educaționale municipale este reglat și agentul termic, astfel încât facturile la sfârșit de lună să nu fie peste puterile de plată.

Potrivit șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a capitalei, Andrei Pavaloi, la prima etapă vor fi luate cele mai simple și accesibile măsuri care vor permite școlilor și grădinițelor să facă economii considerabile.

ANDREI PAVALOI, șeful interimar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a capitalei: Am planificat acțiuni împreună cu directorii instituțiilor publice și de sector în vederea eficientizării consumului de energie și valorificare surselor regenerabile în instituțiile de învățământ. Astfel, ne-am planificat să înlocuim în mare becurile din instituțiile de învățământ, să montăm senzori de mișcare.

Andrei Pavaloi a mai precizat că în zilele de weekend instituțiile de învățământ fac economii și la agentul termic.

În capitală sunt 131 de școli și 129 de grădinițe.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).