Marcați
Angajații blocurilor alimentare ale grădinițelor din capitală vor primi un ajutor material
25.11.2022, 12:16
Angajații din blocurile alimentare ale grădinițelor din capitală și suburbii vor beneficia de un ajutor material în mărime de un salariu de funcție. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Consiliul Municipal Chișinău, la solicitarea Direcției generale educație, tineret și sport.

Potrivit primăriei capitalei, pentru acordarea suportului financiar vor fi alocate circa 1,7 milioane de lei (aproximativ 85 de mii de euro). Ajutorul material va fi acordat în baza cererii scrise, cu excepția persoanelor cărora le-au fost aplicate sancțiuni disciplinare.

Conform Direcției generale educație, tineret și sport a capitalei, vârsta medie a personalului auxiliar de la blocurile alimentare constituie 57-65 de ani. În cazul în care personalul demisionează, locurile vacante nu sunt suplinite, motivul principal fiind salariile neatractive.

În cele 128 de instituții de educație timpurie din Chișinău sunt prevăzute 600 de unități de personal. În prezent, 461 dintre acestea sunt suplinite.

moldpres.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).