Marcați
Nivelul apei la Naslavcea a scăzut
25.11.2022, 12:15
Nivelul apei râului Nistru în zona Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Totodată se atestă o descreștere a nivelului apei și la punctele de măsurare Criuleni și Ștefan-Vodă, precizează autoritățile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență susține că monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru.

”În acest sens prin intermediul organelor teritoriale au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei. În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu au fost înregistrate schimbări esențiale. Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2250 m3/s, iar la Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s. Către dimineața zilei de 25 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni) și Ștefan-Vodă (Tudora)”, - menționează IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că este în permanentă conlucrare cu Ministerul Mediului și serviciile Ministerului Afacerilor Interne în vederea prevenirii riscului de inundații. Pentru moment situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucât apa se scurge în limitele albiei. Joi, autoritățile au atenționat că odată cu mărirea debitului mediu zilnic de apă revărsat din Lacul de Acumulare Dnestrovsc, se va atesta o creștere a nivelului apei în râul Nistru. În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).