Marcați
Un nou val puternic de infectări cu COVID-19 se atestă în China
24.11.2022, 16:44
Țara a urcat la cel mai înalt nivel de cazuri noi de la începutul pandemiei, arată datele oficiale. În același timp, Guvernul de la Beijing persistă cu o abordare de toleranță zero covid, care implică izolări și restricții de călătorie.

China a înregistrat miercuri, peste 31 de mii de cazuri interne dintre care peste 27 de mii fără simptome, a declarat Biroul Național de Sănătate al Chinei. Cifrele sunt relativ mici în comparație cu populația imensă a Chinei de 1,4 miliarde și cu numărul de cazuri înregistrate în țările occidentale de la apogeul pandemiei. Dar în conformitate cu politica strictă de zero toleranță Covid de la Beijing, chiar și focarele mici pot închide orașe întregi și pot plasa pacienții infectați în carantină strictă.

Cu o populație de 1,4 miliarde de locuitori, China este singura țară din lume care încă se confruntă cu cu un număr mare de cazuri de COVID-19. Situația epidemiologică face ca autoritățile să închidă orașe întregi și să plaseze pacienții infectați împreună cu persoanele cu care au contactat în carantină strictă. Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu o răspândire a bolii cum nu a mai fost văzută de la începutul pandemiei. Zeci de clădiri rezidențiale au fost izolate iar companiile au trecut la activitate de la distanță. Şcolile, restaurantele şi magazinele sunt din nou închise la Beijing şi există temeri că întreg orașul va fi plasat în carantină.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).