Marcați
În Moldova sunt posibile inundații a terenurilor agricole
24.11.2022, 15:33
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează că sunt posibile inundații a terenurilor agricole în lunca Nistrului. Salvaltorii fac trimitere la datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat, care constată că în perioada 24-27 noiembrie 2022, se va atesta o creștere a nivelului apei în râu.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că odată cu mărirea debitului mediu zilnic de apă revărsat din Lacul de Acumulare Dnestrovsc, se va atesta o creștere a nivelului apei în râul Nistru.

"În acest condiții este posibilă ieșirea apei în luncă și inundarea terenurilor agricole. Centrala hidroelectrică de la Novodnistrovsck la moment deversează 2200 m3/s. Digurile de protecție pe râul Nistru au fost proiectate pentru un debit de 2400-2600 m3/s", - menționează Inspectoratul.

IGSU împreună cu Serviciul Hidrometeorologic de Stat monitorizează atent situația.

"Postul de monitorizare de la Naslavcea a indicat un nivel constant a apei în râul Nistru pe 24 noiembrie în intervalul orelor 09:00–11:00. În acest sens, Inspectoratul este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediu, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația pe toată lungimea râului Nistru, în vederea prevenirii riscului de inundații", - se mai arată în nota informativă.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că actualmente, situația nu indică niciun pericol pentru gospodăriile și casele oamenilor din zona râului Nistru.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).