Marcați
Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Moldovei la UE
22.09.2022, 13:05
Comisia Europeană lucrează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de șefa instituției, Ursula von der Leyen, care s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, miercuri, la Adunarea Generală a ONU. Ea a mai declarat că membrii comisiei susțin eforturile țării noastre de a face față impactului războiului în Ucraina.

După întâlnirea cu șefa statului, Maia Sandu, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe o rețea de socializare că: "instituțiile comunitare susțin pe deplin eforturile Republicii Moldova de a face față impactului războiului Rusiei, cu finanțare și asistență tehnică pentru economia și securitatea energetică a acesteia. De asemenea, lucrăm pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și salut eforturile de reformă depuse”, a mai adăugat liderul de la Bruxelles.

Ulterior, și Maia Sandu a publicat un mesaj pe pagina sa Twitter referitor la întâlnirea cu Ursula von der Leyen. ”Am discutat despre securitatea din regiunea noastră, criza energetică, agenda noastră de reforme și modalități de a asigura măsuri suplimentare de sprijin pentru Republica Moldova”, a menționat șefa statului.

Pe 3 martie, președintele Maia Sandu, a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, împreună cu Ucraina și Georgia. Pe 23 iunie, țara noastră a primit statut de țară candidată pentru aderare. Decizia a fost aprobată în unanimitate de toate țările membre ale UE în cadrul summitul Consiliului European, care s-a desfășurat la Bruxelles.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).