Marcați
Al doilea caz de variola maimuței a fost confirmat în Moldova
17.08.2022, 11:20
Încă un caz de variola maimuței a fost înregistrat în țara noastră. Este vorba de un cetățean care a revenit în Moldova din orașul Paris în 15 august. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele bolii, inclusiv slăbiciuni generale, transpirație abundentă și erupții cutanate, au apărut săptămâna trecută. Starea bărbatului este de gravitate medie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, după ce a ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat de la Aeroport cu mașina, împreună cu un prieten, la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, fiind redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. Acolo, el a fost internat cu suspecție la variola maimuței. Ulterior, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul pentru variola maimuței a fost pozitiv. Ministerul Sănătății anunță că ancheta epidemiologică este în desfășurare. Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în țara noastră în 8 august. Este vorba de un cetățean străin, care s-a deplasat în Moldova din Statele Unite ale Americii, în scop de serviciu. Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței, specialiștii recomandă spălarea mâinilor cu apă și săpun și evitarea contactului apropiat cu persoanele care suspectează că s-au infectat cu variola maimuței și cu animalele, care ar putea fi contaminate. În cazul apariției simptomelor, precum febra, dureri de cap, ganglionii limfatici umflați, dureri musculare și erupțiile cutanate, oamenii sunt îndmenați să solicite asistență medicală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).