Marcați
Întreprinderea de stat "Poșta Moldovei" va fi modernizată
16.08.2022, 17:49
Întreprinderea de stat ”Poșta Moldovei” va fi modernizată. Un proiect de hotărâre privind reorganizarea instituției a fost supus consultărilor publice. Potrivit administratorului interimar al întreprinderii, Roman Cojuhari, va fi schimbată nu doar denumirea și forma de organizare, dar și spectrul de servicii prestate. Acest fapt, va asigura o activitate stabilă, precum și o bună dezvoltare a organizației, a precizat managerul întreprinderii de stat ”Poșta Moldovei”.

Potrivit administratorului interimar al întreprinderii de stat ”Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari, instituția va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Astfel vor fi atrase investiții din fonduri interne sau străine, lucru care va asigura o bună dezvoltare a întreprinderii.

ROMAN COJUHARI, administratorul interimar al întreprinderii ”Poșta Moldovei”: "Este o legislație mult mai bine punctată, mult mai cizelată și poate chiar adaptată chiar și la nivel internațional, deoarece reglementează nu acele 250 poate de înreprinderi de stat și municipale, dar reglementeaza activitatea la zeci de mii de întreprinderi. Toate unitățile poștale din lume, căci ele majoritatea sunt de stat, toate practic au o formă juridică de societate pe acțiuni. Atât în România, cât și în Ucraina și în Estonia și în Rusia, și în majoritatea țărilor europene".

După modernizare, ”Poșta Moldovei” intenționează să presteze servicii financiare din domeniul nebancar, lucru care în prezent nu este posibil din cauza metodei de organizare, ne-a declarat Roman Cojuhari.

ROMAN COJUHARI, administratorul interimar al întreprinderii ”Poșta Moldovei”: "Un spectru mai larg de servicii financiare, inclusiv să dețină licență de emitență de monedă electronică ce ar permite chiar și emiterea de carduri bancare. Odată cu pandemia foarte multe platforme mari, online, foarte mulți vânzători online s-au reorganizat spre alte trimiteri decât cele din sistemul poștal universal și fiind întreprindere de stat , fiin operator desemnat pentru sistemul poștal universal noi nu putem.. este coplicat că colaborăm și cu alte metode de a livra în Republica Moldova".

De asemenea, administratorul interimar al întreprinderii ”Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari, susține că instituția are și un plan de modernizare și digitalizare stabilit împreună cu Banca Europeană de Investiții.

ROMAN COJUHARI, administratorul interimar al întreprinderii ”Poșta Moldovei”: "Un hub de sortare, este digitalizarea tuturor proceselor. Reînoirea atât a părții tehnice, dar și a softurilor. În afară de asta reînoirea parcului auto, dar și implementarea a unităților de poștă mobilă, pentru a ajunge în acele localități unde nu sunt oficii poștale".

Administratorul interimar al întreprinderii ”Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari mai spune că digitalizarea și automatizarea proceselor va genera o reducere substanțială a costurilor operaționale, iar optimizările vor cuprinde toate elementele rețelei logistice, atât la nivel central, cât şi regional. Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” a fost fondată pe 15 aprilie 1993 ca operator național în domeniul serviciilor poștale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).