Marcați
Cercetate penal pentru trafic de influență
16.08.2022, 17:35
Directoarea unei companii de construcții din Capitală și adjuncta sa sunt cercetate penal pentru trafic de influență, după ce ar fi promis mai multor investitori că vor soluționa problema dării în exploatare a unui bloc de locuințe din sectorul Râșcani al Capitalei. Mai exact, acestea ar fi colectat, suplimentar, bani de la locatarii imobilului, pentru a influența membrii unei comisii speciale să semneze actul.

În urma investigațiilor efectuate de Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție, s-a constat că, în anul 2012, 49 de persoane ar fi investit în apartamente dintr-un bloc de locuit, construcția căruia nici până astăzi nu a fost finalizată. Potrivit acestora, reprezentanții companiei le-ar fi promis că pot influența membrii comisiei de recepție finală a lucrărilor să dea în exploatare construcția. ”Pentru semnarea procesului-verbal, reprezentanții companiei ar fi colectat de la 35 de familii câte 150 de euro, bani pe care i-ar fi transmis membrilor comisiei. În această dimineață, CNA și procurorii au efectuat percheziții la directoarea companiei și adjuncta sa, ultima fiind reținută pentru 72 de ore”, se menționează în comunicatul CNA.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoanele mobile ale persoanelor bănuite, precum și înscrisuri de ciornă cu evidența mijloacelor bănești ilegale, pretinse și primite pentru semnarea procesului-verbal de recepție finală. Oamenii legii investighează toate circumstanțele legate de construcția blocului, inclusiv aspecte ce țin de implicarea altor persoane responsabile.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).