Marcați
16 milioane de lei pentru auditul datoriilor Moldovagaz
16.08.2022, 17:27
Republica Moldova va achita aproximativ 16 milioane de lei pentru auditul datoriilor Moldovagaz. Banii vor fi achitați unor companii din Norvegia și Marea Britanie. Potrivit contractului, cele două instituții se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate malului drept al Nistrului până în 30 ianuarie 2023.

Potrivit contractului de achiziții dintre Agenția Proprietăți Publice și compania norvegiană Wikborg Rein Advokatfirma AS, împreună cu instituția britanică Forensic Risk Alliance, pentru achiziționarea serviciilor de audit financiar și juridic al datoriei Moldovagaz se achită suma de peste 15 miliarde de lei. Aceasta a fost anunțată pe site-ul Agenției Servicii Publice. Cele două companii de audit au fost contractate prin procedura de negocieri directe, în urma dispoziției Comisii Situații Excepționale din 1 iulie. Contactul dintre Moldovagaz și Gazprom a fost semnat în octombrie 2021 pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit anexei contractului, partea moldovenească se obligă să realizeze un audit independent al datoriilor Moldovagaz față de Gazprom, sumă acumulată în perioada 1993-2021. După efectuarea auditului, Chișinăul se angajează să stabilească un calendar de achitare a datoriilor malului drept.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).