Marcați
Ajutor financiar pentru 8.000 de elevi din Capitală
16.08.2022, 17:24
8.000 de elevi din Capitală vor primi ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pregătirea de noul an școlar. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban. El a declarat că, în cazul unui eventual abuz din partea instituțiilor educaționale, părinții sunt îndemnați să se adreseze direct către responsabilii de la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Municipiului Chișinău.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că ajutorul material va fi oferit pentru fiecare elev din familie, iar actele necesare pot fi depuse la instituția de învățământ unde studiază copilul.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "În acest an, 8.000 de elevi vor primi din partea Primăriei Chișinău câte 700 de lei pentru pregătirea de noul an școlar. Beneficiarii sunt familiile cu trei și mai mulți copii, familiile monoparentale, familiile, cum ziceam, cu un părinte, familiile unde un părinte este cu grad de dezabilitate, familiile care au statut de tutor și curatelă".

Prima etapă de depunere a cererilor a fost finalizată în luna iunie, iar cea de-a doua va începe în 20 august și se va încheia în 5 septembrie. Prioritate vor avea familiile cu elevi care studiază în clasele I-a și a X-a, a mai subliniat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "Dosarele au fost posibil de aplicat în prima etapă, până în luna iunie, iar cea de-a doua etapă este din 20 august. Pentru detalii, vă rog, fiecare părinte din aceste categorii să se adreseze la instituțiile unde învață copiii nemijlocit, iar în caz de anumite situații sau probleme sau, eventual, dacă vedeți vreun abuz, cumva, să fie contactat nemijlocit responsabilii prin telefonul Direcției Educației, Tineret și Sport - 022-20-16-08".

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban a mai declarat că din 20 august și până la sfârșitul lunii, în toate sectoarele Capitalei vor fi organizate târguri școlare. Astfel, părinții vor putea achiziționa toate cele necesare pentru noul an școlar.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).