Marcați
Scade numărul infectărilor cu virusul COVID-19 în Capitală
15.08.2022, 16:30
Numărul cazurilor de COVID-19 este în descreștere în Capitală. Pe parcursul săptămânii trecute, incidența infectărilor a constituit 470 de cazuri la 100.000 de persoane. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca. El a declarat că cetățenii trebuie să rămână vigilenți în continuare și să respecte măsurile de protecție.

Șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Boris Gîlca, a atenționat că scăderea incidenței cazurilor de COVID-19 în Capitală nu este un motiv pentru ca cetățenii să se relaxeze și îndeamnă populația să respecte în continuare regulile de igienă personală.

BORIS GÎLCA, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei: "Infectarea prin COVID și incidența în Chișinău este în descreștere. Incidența săptămânală a constituit 470 de cazuri la 100 de mii de populație. La moment în cadrul spitalor municipale COVID sunt internați 336 de pacienți, inclusiv 49 în stare gravă. În săptămâna trecută, cu regret, au fost raportate 10 decese din cauza COVID-ului, dar în special a patologiilor concomitente. De aceea sfatul nostru pentru populație este în continuare să fie responsabilizați și să urmărească acele indicații, acele sfaturi de sănătate publică care sunt deja foarte bine cunoscute.

În 11 iulie a fost instituit cod portocaliu de infectări cu virusul COVID-19 în Capitală, după ce incidența cazurilor a constiuit 118 mii la o sută de mii de populație. Atunci, specialiștii din cadrul Ministerul Sănătății au prognozat o scădere a numărului de infectări la mijlocul lunii august.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).