Marcați
Vor reabilita locuințele afectate de ploi
15.08.2022, 16:13
Primăria Municipiului Chișinău s-a oferit să repare în variantă albă locuințele afectate de ploile de săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general al Capitalei, Ion Ceban. El a declarat că familiile care nu au unde locui în perioada lucrărilor de reabilitare vor putea fi cazați în Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a menționat că va solicita joi, 18 august, la ședința Consiliului Municipal alocarea din fondul de rezervă a sumei de aproape 20 de milioane de lei pentru reparația acoperișurilor și locuințelor afectate de ploi.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "A fost astăzi semnată dispoziția de convocare a ședinței Consiliului Municipal Chișinău prin care o să solicit suplinirea fondului de rezervă cu 20 de milioane de lei pentru a interveni urgent în caz contrar oamenii pot să rămână fără acoperiș deasupra capului în prag de toamnă, când încep ploile. Astăzi dimineața la ora 09:00 am avut o ședință cu deținătorii de apartamente în semi-subsoluri din strada Braniștii, dar și alte blocuri. Am convenit că se fac estimările necesare de către Direcția Comunal-Locativă și vom propune ca aceste apartamente în care este dezastru, mai mult de jumătate, dacă să luăm pe verticală - inundate din spațiul care este disponibil în aceste apartamente, să se intervină cu varianta albă - teracotă și minimul de ceea ce ține de saltele etc.

Familiile care nu vor avea unde locui în perioada lucrărilor de reabilitare a apartamentelor vor fi cazați temporar la Centrul municipal pentru refugiați din sectorul Râșcani, unde vor primi la solicitare toate produsele de primă necesitate, a mai subliniat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

ION CEBAN, primarul general al Capitalei: "În această perioadă, două luni de zile există propunerea pe care am formulat-o către cei care eventual nu au unde să locuiască, să fie dislocați în centrul Lukoil cu toate cele necesare. Avem familii cu copii mici și așa cum ziceam să facem tot posibilul ca în două luni de zile să fie realizare reparațiile despre care vorbesc. La fel, de mâine, poimâine, să fie începută reparația acelor acoperișuri desupra blocurilor de locuit în care am fost sâmbătă".

Timp de două luni, urmează a fi reabilitate 15 locuințe și un centru dedicat copiilor cu probleme de sănătate din sectorul Râșcani. De asemenea vor fi renovate mai multe acoperișuri din sectorul Ciocana al Capitalei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).