Marcați
Incendiu la o stație PECO
15.08.2022, 13:01
Un șofer și pasagerul acestuia s-au ales cu arsuri de gradul trei, după ce o mașină a luat foc în urma alimentării cu gaz la o stație PECO din sectorul Botanica al Capitalei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, persoanele rănite au primit îngrijiri la fața locului, după care au fost transportate la spital. La locul incidentului au intervenit echipele de pompieri și salvatori, care au reușit să stingă la timp flăcările, înainte ca acestea să se răspândească.

Incidentul s-a produs în după amiaza zilei de 14 august. Pe rețelele de socializare, dar și pe mai multe canale de Telegram, au apărut imagini video, în care se vede cum automobilul a luat foc, chiar lângă stația de alimentare cu gaz. În scurt timp, la fața locului au intervenit pompierii, care au localizat indendiul.

Potrivit, ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17 și 20 de minute. Ajunși la locul întâmplării, pompierii au stabilit că focul a izbucnit în interiorul mașinii, după ce aceasta a fost alimentată cu gaz.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: "La fața locului pentru intervenție au fost trimise patru echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că focul a cuprins salonul autoturismului. În urma incendiului, conducătorul auto și o femeie pasageră au primit arsuri de gradul trei. Aceștia au primit îngrijiri la fața locului oferite de echipajul medical de urgență, după care au fost transportați la spital. Potrivit primelor informații, autoturismul s-a aprins după ce acesta ar fi fost alimentat".

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, ne-a mai declarat că nu exista un pericol de explozie a benzinăriei, încât echipele de pompieri au intervenit la timp, iar benzinăriile sunt pregătite în așa fel încât astfel situații să nu aibă loc.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: "Benzinăria întotdeauna are siguranța când alimentează, ca rezervoarele să fie mult mai îndepărtate. Mai mult ca atât, oricum sunt servicii de urgență, care intervin, ceea ce a și demonstrat de fapt localizarea foarte rapidă a incendiului".

Toate circumstanțele și cauzele producerii incendiului urmează a fi stabilite de către organele competente.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).