Marcați
Statul va compensa cheltuielile de aprovizionare a populației cu lemne
15.08.2022, 11:33
Statul va compensa cheltuielile de aprovizionare a populației cu lemne. O dispoziție în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. În context, Guvernul va aloca Agenției ”Moldsilva” 64,2 milioane de lei din Fondul de Rezervă, pentru a nu admite scumpirea lemnului de foc.

Potrivit Executivului, Ministerul Mediului va elabora un plan de acțiuni pentru aprovizionarea populației cu lemne de foc, aplicabil la nivel central și local. Totodată, Guvernul a anunțat că va asigura consumatorii casnici cu lemne de foc la un preț similar cu cel de anul trecut. Potrivit autorităților, prețul de vânzare a lemnului de specie tare va fi între 550 și 875 de lei pentru un metru ster, iar pentru lemnul moale – între 350 și 475 de lei. Anual, consumatorii folosesc în sezonul rece aproape un milion de metri steri de masă lemnoasă. Agenția Moldsilva va acoperi aproximativ 800 de mii de metri steri din volumul necesar.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).