Marcați
Trubcа: Agricultorii nu sunt sinceri cu statul
28.07.2022, 15:03
Agricultorii nu sunt sinceri cu statul. Declarația îi aparține deputatului PAS, Alexandru Trubca. Într-o emisiune televizată, el a menționat că autoritățile investesc în agricultură, însă fermierii nu raportează producția reală, de aceea venitul care ajunge în bugetul de stat este foarte mic. Agricultorii se arată deranjați de replica parlamentarului și susțin că de fapt sinceritatea lor e cea care i-a adus astăzi într-o situație fără precedent, în care sunt nevoiți să își abandoneze afacerile.

Statul investește în agricultură sume mari de bani, însă fermierii nu sunt suficient de sinceri cu cei care îi întind o mână de ajutor, menționează deputatul PAS, Alexandru Trubca.

ALEXANDRU TRUBCA, deputat PAS: "Agricultorii nu sunt foarte sinceri cu statul. Două cifre, Noi din 2016 până în 2020, statul a investit în agricultură prin AIPA peste 4 miliarde de lei. Creșterea economică, a valorii adăugate brute pe toată agricultura în această perioadă este de 3,1%, adică sub un miliard. Noi am investim 4 miliarde ca să avem o creștere de un miliard? Mie mi se pare, sau ei nu sunt sinceri? Nu se raportează producția reală. Nu se achită impozite, care să vină în buget și să poată fi alocate în interesul ăsta".

De celaltă parte, fermierii nu sunt de aceeași părere. Președintele ”UniAgroprotect”, Valeriu Mironescu, ne-a declara că agricultorii pe alocuri sunt mult prea sinceri cu statul și din acest motiv au de pierdut.

VALERIU MIRONESCU, președintele ”UniAgroprotect”: "Nu că ei nu sunt sinceri cu statul, ei sunt prea sinceri și ei suferă și înghit, dar merg mai departe. Oamenii au investit toată viața în businessul agricol, acesta este un business. Asta nu este hoby, nu e un joc și oamenii s-au băgat în acest bussines. Idioții aceștia le-au redus la minim tot ce au dobândit părinții lor, buneii lor. De aceea ei o să se revolte, pentru că ei nu mai au ce pierde".

Săptămâna trecută Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea a declarat că procesul de recoltare nu este finalizat, însă datele preliminare arată că în acest an vom obține o roadă modestă, comparativ cu anul trecut. Chiar dacă seceta a compromis o mare parte din roadă, nu există premise pentru o criză alimentară, a mai dat asigurări ministrul Agriculturii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).