Marcați
OMS recomandă bărbaților reducerea partenerilor sexuali
28.07.2022, 14:55
Organizația Mondială a Sănătății recomandă bărbaților homosexuali reducerea numărului de parteneri pentru a evita riscul de infectare cu variola maimuței. Anunțul vine ca urmare a declarării virusului drept o urgenţă de sănătate globală. Potrivit organizației, persoanele bolnave ar trebui să se izoleze şi să evite contactul fizic apropiat, iar oamenii ar trebui să obţină informaţii cu privire la orice partener sexual nou.

Directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus, a declarat că 98 la sută dintre cazurile de variola maimuţei depistate de la apariţia focarelor în luna mai au fost în rândul bărbaţilor homosexuali, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. El a cerut celor expuşi riscului să ia măsuri pentru a se proteja, iar Guvernelor le-a cerut să aibă grijă ca această comunitate să nu fie discriminată și stigmatizată în această perioadă.

TEDROS GHEBREYESUS, directorul general al OMS: "Prin urmare este esențial ca toate țările să lucreze îndeaproape cu comunitățile de bărbați, care fac sex cu bărbați, pentru a le furniza informații și servicii eficiente care ar proteja sănătatea, dreoturile omului și demnitatea comunităților afectate. Stigmatul și discriminarea pot fi la fel de periculoase ca orice virus. Pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi se recomandă, pentru moment, reducerea numărului de parteneri sexuali.

Oficialii OMS au subliniat că variola maimuţei poate infecta pe oricine se află în contact strâns cu o persoană bolnavă, îmbrăcămintea sau lenjeriile de pat contaminate. Boala ar putea fi mai gravă în rândul populaţiei vulnerabile, precum copiii sau femeile însărcinate. În acest context și Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides a îndemnat cele 27 de state membre să îşi intensifice eforturile pentru a combate focarele din UE, pe care ea le-a numit epicentrul cazurilor depistate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).