Marcați
Locuitorii Capitalei vor fi asigurați cu apă
28.07.2022, 14:51
Întreprinderea Municipală ”Apă-Canal Chişinău” nu intenţionează să întrerupă alimentarea cu apă a consumatorilor din Capitală. Anunțul vine ca urmare a recomandărilor emise miercuri de Ministerul Mediului privind raţionalizarea consumului de apă. Potrivit furnizorului, deocamdată nu există necesitatea ca locuitorii Capitalei să fie alimentați după un anumit program.

Deși, din cauza secetei, nivelul apei în fluviul Nistru scade, deocamdată Stația de pompare a apei de la care se alimentează Capitala, activează în regim normal, se menționează într-un comunicat de presă al „Apă-Canal Chișinău”.

”Zilnic specialiștii noștri sunt în discuții cu responsabilii de la hidrocentrala de la Dubăsari, pentru a asigura debitul minim necesar de apă, iar la necesitate, vom solicita deschiderea barajului pentru a asigura nivelul mediu pentru funcţionarea staţiei de captare a apei din râul Nistru. Vreau să anunț că în mun. Chișinău, deocamdată nu vor fi întreruperi de apă şi aceasta nu va fi livrată conform unor grafice. Respectiv, în prezent, locuitorii mun. Chișinău sunt alimentați non-stop cu apă de calitate. Totodată, se analizează mai multe măsuri care vor fi puse în aplicare în cazul în care nivelul apei în Nistru va atinge nivelul critic”, a declarat directorul general al ”Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic.

Totuși, din cauza secetei riscul ca nivelul apei în fluviu să scadă rămâne a fi unul mare, iar furnizorul de apă nu va putea menține debitul necesar, dacă populația va utiliza irațional apa. În acest context, admnistrația ”Apă-Canal Chișinău”, vine cu unele recomandări în ceea ce privește reducerea consumului. Faceţi duş şi nu baie, astfel puteţi reduce consumul cu până la 80 la sută. Reparaţi obiectele sanitare stricate. Nu lăsaţi apa să curgă atunci când vă spălaţi pe dinţi sau când spălaţi vasele. Folosiţi programul economic al maşinii de spălat atunci când articolele de îmbrăcăminte nu sunt prea murdare.

Întreprinderea Municipală ”Apă-Canal Chișinău” dă asigurări că va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim obișnuit, însă mizează și pe sprijinul clienților în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor de apă. Potrivit furnizorului, zilnic, sunt distribuite peste 200 mii de metri cubi de apă în Capitală.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).