Marcați
Cancelaria de Stat va renunța la contestația depusă într-un singur caz
1.07.2022, 11:55
Oficiul teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat va renunța la contestația depusă în instanță, dacă Consiliul Municipal Chișinău, prin decizie, va aproba majorarea tarifelor la transportul public și nu primarul general al Capitalei, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de șeful oficiului din cadrul Guvernului, Ion Ciumac. El a menționat că în condițiile în care decizia se află la examinare și nu este o sentință definitivă, rămâne la discrecția municipalității, care va fi prețul călătoriei în transportul public începând cu 1 iulie.

Șeful oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, Ion Ciumac a declarat că instituția care o reprezintă va renunța la contestația depusă, doar într-un singur caz.

”Am comunicat și domnului primar al capitalei și secretarului general că pentru a renunța la acțiunea din instanța de judecată, ar fi corect ca Consiliul Municipal să se conformeze cadrului legal și să stabilească tarifele prin decizia CMC, dar să nu împuternicească primarul să stabilească acest tarife. Este o prerogativă a Consiliului Municipal și nu poate fi atribuită primarului”, a menționat Ion Ciumac.

Întrebat dacă din 1 iulie cetățenii vor achita șase lei pentru călătoria cu transportul public în condițiile în care decizia se află la examinare, reprezentantul Executivului în teritoriu a precizat că această decizie rămâne la discreția Primăriei.

”Rămâne la discreția Primăriei, pentru că cererea înaintată de către Cancelaria de stat a fost trimisă Judecătoriei Râșcani, iar Judecătoria Râșcani și-a declinat competența în privința cererii și urmează Curtea Supremă de Justiție să dea o decizie pentru soluționarea acestor chestiuni. Din câte cunosc, va fi convocată o ședință a Consiliului Municipal Chișinău la data de 7 iulie. Și dacă vor fi aprobate aceste tarife prin CMC, atunci Oficiul Teritorial își va retrage cererea de chemare în judecată”, a mai declarat Ion Ciumac.

De astăzi, 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în raza municipiului Chișinău este de șase lei. Călătorii care folosesc frecvent transportul public pot să-și procure abonamente, ce vor diminua prețul biletelor până la cinci ori, în funcție de numărul călătoriilor și durata valabilității abonamentului. Astfel, prețul unui abonament lunar constituie 234 de lei, un abonament valabil pentru trei luni costă 594 de lei, iar un abonament pentru șase luni – 972 de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).